söndag 1 mars 2009

Andningspaus







Efter att ha spenderat ytterligare några tuffa veckor hemma med sjuka & gnälliga barn så fick jag som pricken över i:et till slut själv halsfluss. Jag bad därför min make om en "egen" dag för återhämtning, miljöombyte & en paus från barnprat, tjat, blöjor, gnäll & kladd. I går morse tog jag därför t-banan in till Madrid där jag spenderade några sköna timmar promenerandes genom Malasaña, Los Austrias, Sol, Centro, Chueca & Salamanca.

Min rutt styrdes av butiker som jag hade läst om i Lonely Planet & som jag gärna ville kolla in. För de flamencointresserade kan jag rekommendera "El Flamenco Vive" som är en butik fullsmockad med klänningar, skor, litteratur, gitarrer, CD-skivor, ja allt man kan tänka sig om denna passionerade konstart. En annan bra butik som jag definitivt själv kommer att handla i så småningom är "El Arco Artesanía" på Plaza Mayor som säljer vackra smycken & konstföremål. Till skillnad från många av de andra butiker som finns runt den turistspäckade plazan så går det inte att hitta något massproducerat eller tacky här, utan allt håller hög klass & är tillverkat av spanska konstnärer.

I Salamanca så kunde jag inte låta bli att gå in i den ljuvliga & färgsprakande "Baby Deli" som är en butik specialiserad på organisk/ekologisk barnmat & leksaker. Där finns även ett fik med de sötaste muffins jag någonsin skådat. Alla fina färger & former gör det nästan omöjligt att inte shoppa där, men tyvärr är priserna ganska höga så när jag hittade en jättefin blå väggklocka i form av en val & fick veta att priset var 89 euro så var det faktiskt ganska lätt att säga "Thanks, but no thanks...". I snobbiga Salamanca hittar man även alla de stora som Gucci, Dior, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Chanel, Manolo Blahnik, ja ni fattar vilka jag snackar om. Naturligtvis kollade jag in deras skyltfönster & jag måste säga att jag inte förstår varför så många kvinnor trånar efter att få bära svinigt dyra kärringkläder med matchande kärringväskor. Kolla till exempel in vad Louis Vuitton för tillfället skyltar med, K-Ä-R-R-I-N-G!

Jag är ju inte precis någon mästare i shopping men är det något jag gillar att kolla på så är det tyger, dekoration & inredning. Mitt enda inköp för dagen blev därför i inredningsbutiken "Habitat" i Salamanca där jag hittade de här fina frukostskålarna. Någon som vågar sig på en gissning hur länge de ska få vara hela?

1 kommentar:

Familjen Ringdahl sa...

Ha, ha, jag som just tänkte att Gud vilka coola rosa skor. Du får väl köpa Manolo Blahnik då för de är väl inte tantiga. Fast å andra sidan kan man väl inte gå i dem! ;)