söndag 29 mars 2009

Uuuuuuuuunderbara Sevilla!








Förra veckan var familjen på minisemester. På onsdagen styrde vi Saaben söderut längs A4:ans motorväg med siktet inställt på Sevilla. Naturligtvis kom vi inte hemifrån förrän sent, ni känner väl oss ;), & checkade därför inte in på Eurosuites i Sevillaförorten Mairena del Aljarafe förrän vid 22-snåret på kvällen. Bilresan gick bra förutom att den visade sig vara 16 mil längre än vad Martin fått för sig att den skulle vara. Så till alla som tänker bila från Madrid till Sevilla: det är 56 mil mellan städerna, inte 40!! Under vår tid i Sevilla fick dock bilen vila. Mitt emot hotellets entré fanns nämligen en busshållsplats med bussar till stadens centrum en gång i timmen & detta utnyttjade vi båda dagarna. Förutom att det var himla smidigt att slippa irra runt på okända vägar & att leta parkeringsplatser, så var bussresorna ett mindre äventyr för Elias & Agnes som tyckte det var jättespännande. Elias är ju en rutinerad bussåkare som åkt buss till & från Sölvesborg med farmor en hel gång i somras (vilket han fortfarande ofta pratar om), medan det för lillasyster var busspremiär.

Både jag & Martin har varit i Sevilla tidigare & jag minns att jag tyckte det var fint, men att det var sååå fint fanns inte riktigt kvar i min minnesbild. Det är helt enkelt sagolikt & jag måste verkligen rekommendera ALLA som har möjlighet, att någon gång åka dit. Våren är den perfekta tiden att åka innan det hunnit bli för hett & medan all växtlighet fortfarande är grönskande. Under våra dagar där hade vi 24-25 grader & vi kunde gå i kortärmat ända till kvällskvisten, såå skönt!

Vi ägnade dagarna åt att strosa i stadens centrala delar, framför allt i Barrio de Santa Cruz som är gamla judiska kvarter med underbart doftande apelsinträd & med de mest pittoreska vindlande gränder & små torg ni kan tänka er. Vi nöjde oss med att beundra katedralen, tjurfäktningsarenan Plaza de Toros de la Real & de andra i guideböckerna omnämnda sevärdheterna, från utsidan. Det enda ställe vi löste entré för att besöka var Alcázar. Alcázar är ursprungligen byggt som residens & fort för de guvernörer från Córdoba som på 900-talet styrde Sevilla, men efter det har många både kristna & muslimska härskare bott i palatset & därför är det ombyggt & tillbyggt otaliga gånger & är verkligen en samling komplicerade & intressanta byggnader, för att inte tala om vackra. Till palatset hör en enorm & imponerande trädgård, oxå den anlagd under olika tidsepoker vilket gör att flera olika stilar samsas tätt bredvid varandra. En trädgård utöver det vanliga kan jag lova, så himla fin!

Efter våra dagar i Sevilla styrde vi vidare söderut mot kuststaden Cádiz men om det berättar jag en annan dag. Hasta luego!

Inga kommentarer: