onsdag 8 april 2009

Cádiz






Efter 3 nätter i Sevilla fortsatte vi ungefär 10 mil söderut till kuststaden Cádiz. Cádiz, liksom övriga orter längs Costa de la Luz, är alla surfares våta, haha, dröm eftersom här mer eller mindre alltid blåser. Cádiz gamla stad ligger på en halvö omgiven av Atlanten & fina sandstränder & därför kan man få en skymt av havet nästan var man än är. Jag funderade faktiskt på det när vi promenerade i staden, att jag undrar vad en lägenhet med "sjöglimt" som det ju heter i svenska bostadsannonser, kostar här där det går mer eller mindre inflation i "sjöglimtar".

Vi ägnade dock inte vår tid i Cádiz till att surfa utan till att titta. På folk, på hus, på hav, på skyltar, på torg, ja allt. Vädret bjöd på cirkus 20 grader & mestadels sol, men eftersom det blåste väldigt friska vindar fick vi klä på oss betydligt mer än i Sevilla, & att bada (om någon nu mot förmodan trodde det) var absolut inte att tänka på. Jag kan tänka mig att den perfekta tiden att besöka Cádiz nog är i juli & augusti då det normalt sett är väldigt varmt i södra Spanien & att läget vid havet med vackra stränder & svalkande vindar i kombination med en mysig "gammal stad", därför gör det till det perfekta resmålet. Till alla svenskar där hemma som funderar på att boka en solsemester till Spanien, skippa Costa del Sol & åk till Costa de la Luz istället!

Förutom surfing så verkar golf vara grejen. Vi bodde på ett jättefint lägenhetshotell i Chiclana de la Frontera ca 2 mil öster om Cádiz. Området var nedlusat av golfbanor vilket vi inte hade en aning om när vi bokade. Vi hade heller ingen susning om att vårt hotell var ett populärt tillhåll för just golfspelande svenskar. När vi checkade in visades skidskytte på storbildsTV & i lobbyn fanns resultatlistorna från dagens skandinaviska golftävling redovisade på stora blädderblock. Lite oväntat för en icke golfspelande småbarnsfamilj som hade bokat hotellet bara för att boendet verkade "så rymligt & bra för barnen" (vilket det oxå var). Vill ni boka ett fräscht hotell, nära havet, nära Cádiz, & nära golf så kolla in http://www.tartessus.com/ Kan rekommenderas!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Vad härligt det ser ut! Vi har verkligen haft tur med vädret nu i påsk, och just nu sitter jag i bara linne i solen, men jag längar ändå till "sommaren" i Madrid. Bara 17 dagar kvar nu!