onsdag 10 november 2010

Spansk snabbmat



Oj, vad jag kommer att sakna halvfabrikaten i Carrefours frysdiskar när vi flyttat härifrån! Pescanovas färdiga paellor i sällskap med chipirones al huevo (äggpanerad liten bläckfisk) är en dunderhit på fredagkvällar när frun i huset vill ha ledighetskänsla & inte pallar laga någon mat från scratch. Att jag på ICA istället kommer att kunna shoppa Scans pyttipanna på tvären & längden känns inte precis som någon tröst, inte ens en klen sådan. På tal om bläckfisk, en annan spansk rätt som jag verkligen kommer att sakna, är "sepia a la plancha". Sepia är en stor 10-armad bläckfisk med kritvitt kött som serveras som stora kotletter stekta i olivolja, persilja & vitlök. Yum! Själv har jag aldrig vågat mig på att laga den här rätten hemma, men äter vi ute så blir sepia nästan alltid mitt menyval. Kolla gärna in den spanske TV-kocken då han lite snabbt fräser ihop denna personliga favorit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Supergott! Ser ju jätteenkelt ut, kör på!
Kram från Maria

Anonym sa...

Passa på o njut!
Kram från mor

Anonym sa...

Tänk om Carrefours frysdisk byter plats med välling/kaffe-resväskan när ni flyttat hem igen!?
"Åå ska ni till Spanien? Kan inte ni köpa med er 5 kilo paella & 30 paket bläckfisk? Det finns inte i Sverige å vi kan inte leva utan det"
Och alla tänker "suck, den där jobbiga bruden" men gör det ändå.
Kram!