Finns det något bättre än när man äntligen hittar ett nytt pålägg till sina gamla mackor? Här i Spanien är det ganska vanligt med "Pan Tumaca" till frukost. Det är helt enkelt en rostad eller stekt skiva vitt bröd som man brer olivolja & tomatmos på. Ibland gnider man in brödskivan med vitlök först, men det tror jag är mer vanligt om man har "Pan Tumaca" som en tapa & inte som frukost. Om man beställer det från en meny händer det även att man får en skiva lufttorkad skinka till. Här hemma kör vi en egen variant. Vi köper helt enkelt färdig "tumaca" på burk (passerade tomater, olivolja & lite salt) & lägger det på vilken typ av mjukt bröd som helst. Tricket är bara att man måste picka lite på brödskivan med en gaffel först så att tomatröran liksom sugs in lite grann i brödet istället för att rinna av mackan & typ landa i knät. Så himla enkelt & så himla gott!
Kolla gärna in länken då den infödda proffskocken fixar "Pan Tumaca", http://foodtube.net/video/video/show?id=907384%3AVideo%3A26098
2 kommentarer:
I sevilla käkade vi en likande variant, tomatgegga med gurkmojs å vitt bröd som va ismulat.
Å så olivolja å salt. Fantastiskt smarrigt!
Oj det lät inte helt fel det! Bara en sådan macka är ju en STOOOOR anledning till att flytta söderut =) Kram på er!
Skicka en kommentar