söndag 24 maj 2009

Lunch & snack på stan



Igår eftermiddag mötte vi upp familjen Fagrenius för en snabb lunch på Plaza Mayor innan de fortsatte sitt turistande i city. Över några öl & en simpel måltid fick vi tillfälle att fortsätta snicksnackandet som vi påbörjat hemma hos oss. Naturligtvis kom vi ännu en gång in på ämnet "att bo utomlands & vara ifrån Sverige". Vi konstaterade att Maria & flickorna har varit hemma & hälsat på ganska många gånger sedan flytten till Frankfurt. En av anledningarna är att de har betydligt närmre hem till Skåne än vad vi har. Med en bra bil & med god hjälp av Autobahns generöst tillåtna hastigheter kan man tydligen ta sig till Barum på 10 timmar. Inte illa! En annan anledning som jag skrattade gott åt, är att Maria har så många "småärenden" att göra i Sverige. När jag väldigt frågande undrade vad det är för småärenden hon syftar på så visade det sig att det ena var "att köpa tandborstar på Apoteket". Så sträck på er alla svenskar, de bästa tandborstarna i världen finns tydligen att få på vårt statliga Apotek! Hihi. Det andra ärendet var "att handla kläder till flickorna". Enligt Maria finns det inga bra barnkläder att få tag i i jättelandet Tyskland. Stackars alla små tyska barn, undrar om de vet hur dåligt klädda de är... Hahaha, det kallar jag humor! Å familjen Fagrenius, vad tråkigt jag ska ha det nu när ni åkt hem!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oooo, listan på svenska nödvändigheter kan göras lång: vaniljsocker, buljongtärningar, almanacksblad, inbjudningskort, böcker, böcker, tidningar mm. Sen var det ju det där med att träffa nära & kära också...TACK för en trevlig vistelse! kram M

Karin sa...

Bra med en snabb kommentar, då vet jag att ni är hemkomna. Ja just det, träffa nära & kära var det ja... Tänkte inte på det! Jätteroligt att se er & det är ju VI som ska tacka för fina presenter & trevligt sällskap. Kram!

Familjen Ringdahl sa...

Kan rekommendera TePe Supreme!